#Tip 2: Net ondernemer? Doe de middelingscheck! / by Anouk Ama

Schommelde jouw jaarinkomen de laatste jaren? Misschien heb je dan wel te veel belasting betaald. Met de middelingscheck vergelijkt de Belastingdienst jouw jaarinkomen van drie aaneengesloten jaren om te kijken of je geld terugkrijgt. Let op, er geldt een drempel: de eerste 545 euro krijg je niet terug, elke euro daarboven wel.

fullsizeoutput_704.jpeg

Hoe het werkt

  • Op deze site van KNAB kun je eenvoudig uitrekenen of je geld terugkrijgt of niet. Je hebt hiervoor je jaaromzet nodig van de jaren 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018. Die vind je terug in Mijn Belastingdienst.

  • Krijg je geld terug? Download het formulier ‘Verzoek om middeling’, print dit uit en vul het in.

  • Stuur het formulier per post op naar jouw belastingkantoor (e-mailen kan niet). Dit adres staat op je definitieve belastingaangifte.

  • Houd de berichtenbox in Mijn Belastingdienst in de gaten. Daar ontvang je bericht over de uitspraak.

Meer info over de middelingscheck.