Lange opdrachten

 

rvdk.png

Freelance crossmediaal bedrijfsjournalist

Als bedrijfsjournalist haal ik verhalen op in de organisatie. Verhalen om trots op te zijn, maar ook om van te leren. Ik bedenk, maak en redigeer interviews, blogs, reportages, achtergrondverhalen, podcasts, video's en vlogs. Daarvoor verzorg ik zelf de fotografie/video-opnames.

Periode: juni - december 2019


OCW.png

Freelance crossmediaal bedrijfsjournalist

Als crossmediaal bedrijfsjournalist bedenk, maak en redigeer ik content voor zowel de interne als externe communicatiekanalen van het Ministerie van OCW. Denk hierbij aan interviews, achtergrondverhalen, reportages, video’s, podcasts, social-mediaposts en infographics. Daarnaast maak ik samen met een collega het @OCW Magazine: een digitaal magazine met columns, interviews, achtergrondverhalen, tips, weetjes, reportages en een video. Wij bedachten de inhoud, maakten de verhalen, regisseerden de video en ontwierpen het magazine.

Periode: maart - juli 2019


leidenuni.png

Freelance interviewer en schrijver

Voor een project over inclusief onderwijs interview ik studenten over hun ervaringen binnen de universiteit. Ik bereid de interviews voor, neem ze af en schrijf ze uit. Daarnaast verzorg ik de eindredactie van het boekje waarin de interviews gepubliceerd worden. Na publicatie van het boekje gaat het project online door.

Periode: augustus 2018 - heden


BBH.gif

Freelance interviewer, tekstschrijver en eindredacteur

Voor de websites Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl bedacht, schreef en redigeerde ik artikelen en interviews, mooie fotoreportages en handige verzorgingstips. Daarnaast was ik me beeldredacteur ook verantwoordelijk voor de fotografie en gebruikte beelden op deze sites. Ook leidde ik de productie ‘Wissel van het Seizoen’, waarin video, tekst, beeld en social media samenkwamen. Ik stuurde freelancers aan, briefte externe partijen en regisseerde de communicatie en planning.

Periode: februari 2018 - januari 2019


Logo-ANWB-logo-fc-272x140.png

Freelance tekstschrijver

Tijdens deze opdracht was ik verantwoordelijk voor de content in Iris, de virtuele assistent vande ANWB. Ik bedacht en schreef en redigeerde content. Daarnaast herschreef en redigeerde ik AVG-gerelateerde documenten zoals het Privacy Statement, de Cookie Statement en de Algemene Voorwaarden van de ANWB.

Periode: december 2017 - juni 2018


frontaalfilm.png

Redacteur en interviewer

Tim van den Hoff en Ruben Hamelink, beiden regisseur en cameraman, kwamen op het idee om een documentaire te maken over alle verschillende nationaliteiten in Rotterdam. De serie verscheen onder de naam Grenzeloze Rotterdammers op TV Rijnmond en een eigen Youtube-kanaal. Voor deze documentaire deed ik de research en voorinterviews: ik dook in de stad, zocht de verhalen, sprak met alle nationaliteiten die Rotterdam rijk is en voerde de eerste gesprekken.

Periode: 2016