Portretten

 
 
superman-gers-spread-annemarie-kleywegt-2.jpg

Kelvin Wilson

Is Superman-tekenaar Joe Shuster een Rotterdammer? Nee, dat niet. Hoe het wel zit met zijn Rotterdamse roots vertelt archeologisch illustrator Kelvin Wilson in mijn verhaal voor Gers! Magazine. Illustratie: Annemarie Kleywegt.

Wat: interview 800w.
Wanneer: oktober 2018
Waar: Gers! Magazine, editie #20

Je kunt het verhaal hier lezen.


Schermafbeelding 2018-10-24 om 13.39.46.jpg

Stephan Vanfleteren

Stephan Vanfleteren is één van de meest gewaardeerde portretfotografen. Ik had de eer hem voor Gers! Magazine uitgebreid te interviewen over zijn nieuwe expositie Surf Tribe, die tot 13 januari 2019 is te zien in de Kunsthal Rotterdam. Beeld: Marieke Odekerken.

Wat: interview van 1200 woorden
Wanneer: oktober 2018
Waar gepubliceerd: www.gersrotterdam.nl

Je kunt het verhaal hier lezen.


Schermafbeelding 2018-10-24 om 13.32.48.jpg

Aad, Angelique en Edwin de Klerk

In opdracht van carenza* portretteerde ik vader, zoon en dochter De Klerk van straal- en verfspuitbedrijf RASCO-CLEMCO. Het interview is gepubliceerd in een brochure die verscheen ter ere van het 50-jarig bestaan van het bedrijf. Beeld: Marieke Odekerken.

Wat: drieluik van 1000 woorden
Wanneer: oktober 2018
Waar gepubliceerd: brochure (pdf op aanvraag beschikbaar)


unileidenlogo.jpg

Studenten Universiteit Leiden

Vervolgproject over inclusief onderwijs. Hoe ervaren studenten met een functionele beperking, minder geaccepteerde sekse of seksuele voorkeur, niet-Europese afkomst of niet-blanke huidskleur het onderwijs op de universiteit? Voelen zij zich comfortabel bij de onderwerpen die (niet) behandeld worden en de manier waarop wordt gedoceerd of zien zij ruimte voor verbetering?

Wat: interviews (400w.) met 13 BA- en MA-studenten uit verschillende opleidingen
Wanneer: sept-okt 2018
Waar gepubliceerd: online in boekvorm

 


Gers19.jpg

Gemeente Rotterdam & Rotterdamse ondernemers uit BlueCity

Voor de 19e editie van het Rotterdamse tijdschrift Gers! interviewde ik de Gemeente Rotterdam over haar ambitie om circulariteit in Rotterdam tot maatstaf te maken. Daarnaast interviewde ik drie Rotterdamse ondernemers die volgens de circulaire gedachte 'mode' maken. Fotografie: Marc Blommaert.

Wat: 1x dubbelinterview en 3x portretten (in totaal 8p.).
Wanneer: juni 2018
Waar gepubliceerd: Gers! Magazine

De interviews zijn hier te lezen.


19466562_1456347594666618_8480705294573475357_o.jpg

Joyce Ramnares

Voor de vierde editie van Sjaak deed ik een interview met Rotterdammer Joyce Ramnares. Het interview werd gepubliceerd in de rubriek ‘Van Sjaak naar Jacques’, waarin een Rotterdammer centraal staat die na een moeilijke tijd zijn leven weer op de rit heeft. Fotografie: Rick Arnold.

Wat: interview 400 woorden
Wanneer: april 2018
Waar gepubliceerd: sjaak Magazine

Het interview kun je hier lezen.


mamabotanica.jpg

Mama Botanica

Mama Botanica begon ooit met een plantenasiel waar ze verweesde straatplanten opving. Haar liefde voor planten groeide. Uiteindelijk besloot ze haar leven om te gooien en zich volledig te wortelen in de plantenwereld. Voor mooiwatplantendoen.nl interviewde ik haar over deze bijzondere stap en haar populaire bedrijf Mama Botanica.

Wat: interview (2p.)
Wanneer: april 2018
Waar gepubliceerd: www.mooiwatplantendoen.nl

Het interview kun je hier lezen.


kck.jpg

Karin Horstman - ilovekamperen.nl

Karin Horstman is kampeerfanaat en oprichtster van de kampeerblog ilovekamperen. Ik ging met haar in gesprek en vroeg naar de oorsprong van haar kampeerliefde, haar mooiste kampeerherinnering en meer. Het interview werd geplaatst in de rubriek Onder de Luifel van de KCK, het kampeermagazine van de ANWB. Fotografie: Ruben Drenth.

Wat: interview 2p.
Wanneer: december 2017
Waar gepubliceerd: Kampeer en Caravan Kampioen ANWB

Het interview is op aanvraag beschikbaar.


snpcover-230x300.jpg

Christina ter Braak

SNP Natuurreizen introduceert vanaf januari 2018 een nieuwe wandelreis naar Turkmenistan. Om reizigers warm te maken voor deze ongewone bestemming, interviewde ik Christina ter Braak: gepassioneerd reisleidster en initiatiefnemer van de reis. In haar verhaal vertelt ze over Turkmenistan als land, waarom bestaande reizen naar Turkmenistan het land geen recht aan doen en waarom haar wandelreis uniek is. Het interview is geplaatst in het SNP Reismagazine. Fotografie: Christina ter Braak.

Wat: interview 2p.
Wanneer: november 2017
Waar gepubliceerd: SNP Reismagazine

Het interview is op aanvraag beschikbaar.


Docenten Universiteit Leiden

Docenten bewuster maken van hun manier van lesgeven en de effecten ervan op studenten. Met deze boodschap startte de Universiteit Leiden een project over 'inclusief onderwijs': onderwijs waarin elke student zich herkent. Ik ging met elf universitair docenten in gesprek over de uitdaging om alle soorten studenten te betrekken in hun onderwijs. Fotografie: Marc de Haan. Engelse vertaling: Academic Language Centre Leiden University

Wat: 11 portretten (400w.)
Wanneer: juni-sept 2017
Waar gepubliceerd: in boekvorm, zowel print als digitaal

Het magazine is hier te bekijken.


Ck7zwUOd.jpg

Rotterdamse horecaondernemers

Voor het foodplatform De Buik Van Rotterdam werkte ik een eigen project uit. Ik interviewde Rotterdamse horeca-eigenaren over hun opvatting over gastvrijheid en hun ambitie om gastheer van de stad te zijn. De interviews werden gepubliceerd op de website. Fotografie: meerdere bronnen maar vooral de geïnterviewden zelf. 

Wat: 6 portretten (6p.)
Wanneer: 2016
Waar gepubliceerd: www.debuik.nl/rotterdam

De interviews zijn hier te lezen.